Kaj je Plasti Dip?

Plasti Dip je produkt ameriškega podjetja Performix, najbolje pa ga opišemo kot tekočo gumirano folijo. Uporablja se za zaščito in spremembo barve raznovrstnih površin. Odlikuje ga enostaven nanos, dobra odpornost na vremenske in mehanske vplive in pa zelo enostavno odstranjevanje.

Kaj je dipanje?

Dipanje je proces nanašanja Plasti Dip-a na površine pripravljene za barvanje. V DipLab-u v ta namen uporabljamo profesionalne zračne pištole za najlepši gladek izgled dipa. 

Kako se dip odstrani iz dipane površine?

Dip se odstrani zelo enostavno. Na enem od robov dipane površine dip zavihamo in začnemo odstranjevati tako kot folijo ali nalepko. Pri tem dip za seboj na prvotni površini ne pusti nobenih sledi, nobenega lepila ki bi ga bilo potrebno dodatno čistiti. Dipana površina po odstranitvi dipa ostane točno taka kot je bila pred dipanjem.

Kako dip vpliva na dipane površine?

Dipane površine po odstranitvi dipa ostane točno taka kot je bila pred dipanjem. Dip je povsem neškodljiv gumiran nanos ki pri nanosu ne poškoduje dipanih površin. Izjema so porozne površine kot je recimo tekstil ali les.

Kaj dipamo?

Dipamo celotne avtomobile, njihove dele (platišča, embleme, posamezne dele karoserije, ogledala...), kolesa, motocikle, pohištvo, telefone, prenosne računalnike, računalniška ohišja, … V glavnem vse, kar je možno pripraviti na barvanje. Priporočljiva je trdna površina, pripravljena na barvanje (Plasti Dip je sicer gumijasta plast in se posledično zvija skupaj s površino, vendar se mu s tem zmanjša obstojnost in poveča možnost neželjene odstranitve). Lahko je les, plastika, pločevina, lakirane površine, platišča, … Povprašajte nas in povedali vam bomo ali je površina ki jo želite dipati primerna ali ne.

Koliko časa traja dipanje in kako dipanje poteka?

Odvisno od predmeta, ki ga želite dipati. Manjše in enostavnejše projekte zaključimo še isti dan, za dipanje celotnega avtomobila pa potrebujemo nekaj več časa, saj je potrebno pred dipanjem avto temeljito oprati in s tem odstraniti vse ostanke voskov in umazanije na laku, potem pa ga resnično temeljito posušiti saj lahko morebitne kapljice ki pritečejo iz raznih luknjic in plastik uničijo dip in moramo delo še enkrat ponoviti. Prav tako priporočamo da se dip suši čez noč v naši delavnici v izogib morebitnim poškodbam na ne popolnoma posušenem dipu.

Kako se dipano vozilo vdržuje?

Priporočamo da se dipano vozilo vzdržuje redno in s pravimi produkti, da bo dip resnično izgledal kot nov čez celotno življensko dobo. Dipano vozilo seveda lahko brez problema perete tudi v avtomatski avtopralnici ("na krtače"), vendar pri tem velja isto kot za navaden lak na vozilih: krtače niso najbolj nežen način pranja vozila, zato se lahko čez čas pojavijo napake in praske na površini. Priporočamo ročno pranje dipanih vozil s produkti Chemical Guys: Meticulous Matte Auto wash šampon ki ne vsebuje voskov in na dipani površini ne pušča sledi in pa Meticulous Matte Detailer sprej po pranju, ki dipani površini poudari tisti pravi mat ali satenasti izgled. Lahko pa vzdrževanje vašega dipanega vozila prepustite nam, tako ste lahko prepričani da bo ročno opran s pravimi produkti in po vsakem pranju izgledal spet kot nov. Ponujamo tudi dodatno zaščito dipanih površin z Chemical Guys JetSeal Matte Sealant zaščito, ki na dipani površini ustvari dodaten zaščitni sloj ki dip ščiti pred umazanijo, UV sevanjem in madežem v dipu. Tako zaščiten dip je tudi veliko lažje in hitreje oprati, saj se umazanija ne "drži" tako kot na nezaščitenem dipu.

Kakšna je življenska doba dipa?

Življenska doba dipa je od 3 do 5 let, odvisno od vzdrževanja in uporabe. Vsa vozila dipana pri nas dobijo 1 leto garancije na naše delo (pokriva nenamerno luščenje, morebitne mehurčke in odstopanje dipa, neenakomeren nanos barve). To vam lahko zagotovimo, ker za svoje delo uporabljamo samo najkakovostnejše originalne ameriške Performix Plasti Dip proizvode in profesionalno opremo. Hkrati vam za vsa morebitna popravila in vzdrževanje pri nas dipanih vozil nudimo popuste, tako da nam lahko prepustite tudi vdrževanje zunanjosti vašega jeklenega konjička.

 

 

Primerjava dipanja in drugih načinov zaščite in spremembe barve

Foliranje: folija je tako kot dip zelo dobra zaščita in super produkt za spremembo barve. Primarna slabost folije je njena pravilna in dobra aplikacija, ki je izredno težavna na zapletenih površinah kot so avtomobili, zato je cena dobrega foliranja visoka (približno dvakratna proti dipanju). Dip ima tukaj prednost, ker je v tekoči obliki in ga sprejamo na površino, tako da ni važno kako zavita je površina, dip bo perfektno pokril vse kotičke in bo na zelo zapletenih površinah veliko bolj obstojen in ima manjšo možnost neželjene odstranitve. Druga prednost dipa pred folijo je, da se odlepi brez kakršnihkoli ostankov na originalni površini, medtem ko folija zahteva veliko večjo previdnost pri odstranjevanju in pa v večini primerov dodatno čiščenje originalnih površin, da se odstrani ostanke lepila. Folija ima prednost pred dipom v tem, da je nekaj bolj obstojna (tipično 5 do 8 let, odvisno od vzdrževanja) kot dip (tipično 3 do 5 let, odvisno od vzdrževanja).

 

Pravi laki in barve: Marsikoga od spremembe barve vozila na takšen način odvrne ravno cena. Visoka cena izvira iz kompleksnosti procesa klasičnega barvanja, pri katerem je potrebno vozilo najprej razstaviti, in ga po barvanju ponovno sestaviti. Ker takšen postopek pri dipanju v večini primerov ni potreben oz. je potreben v veliko manjši meri, je cena prav zato občutno nižja. Prednost klasičnega postopka je seveda v obstojnosti, saj gre za trajen in neodstranljiv premaz, zato je to boljša izbira za tiste, ki želijo trajno spremembo barve.

Spletna stran DipLab.si uporablja piškotke za njeno osnovno delovanje. S temi piškotki nikakor ne posegamo v Vašo zasebnost in se zbrišejo takoj ko zaprete brskalnik.

Obrazložitev

Če ste si premislili in nam dovolite uporabo piškotkov, kliknite tu:

Dovolili ste nam uporabo piškotkov. Če tega ne želite več, kliknite tu:

Tuesday the 29th. by KlemenK.Net.